Tekir Cinsi Kedi Bakımı ve Özellikleri
Kediler‘in tırnakları çok çabuk uzar ve Tekir Kedilerde de bu durum vardır. Bunun yüzünden de evdeki mobilyalarınız, koltuklarınız ve perdeleriniz harap olur. Ama Kedinizin tırnaklarını düzenli olarak keserseniz, böyle bir sorunu en aza indirgemiş olursunuz. Kedinizin tırnağını keserken normal bir tırnak makası alın ve o tırnak makasını sadece Kediniz için kullanın. Kedinizin ön pati uçlarında bulunan tırnaklarını tamamen kökünden kesmeyin. Rengin farklılaştığı ve daha açık olan yerden kesin. Çünkü koyu renkli kısım canlıdır ve damarlar bulunur.
Tırnak bakımının haricinde eğer Kediniz tasma takmaktan hoşlanıyor ise günün belirli bir saatinde Kedinize pire tasması takmanız yararınıza olacaktır. Pire tasması adından da anlaşılacağı üzere Kedinizi pirelerden ve parazitlerden uzak tutmaya yarar. 24 saat takılı kalmasa bile günde 2-3 saat süre ile pire tasmasını takmanız önerilir. Buna ek olarak belirtilmelidir ki, pire tasması 2 ayını dolduran Kedilere takılır. Eğer Kediniz 3 aylık değilse kesinlikle tasma takmayınız.
Tekir; çok yaygın, sokak kedilerinin çoğunu oluşturan ve hemen her yerde rastlanabilecek olan bir kedi türüdür.
Tekirlerin postunda genellikle çizgili desenler vardır ve pek çok renkte bulunabilirler. Renk ve desenlerine göre Tekir kedilere farklı isimler verilmiştir. Bunlardan bazıları: Mackerel Tabby/Classic Tabby (Uskumru Desenli/Klasik Desenli Tekir), Blotched Tabby (Lekeli Tekir), Spotted Tabby (Benekli Tekir), Ticked Tabby (Alaca Tekir), Patched Tabby (Yamalı Tekir), Blue Tabby (Mavi Tekir), Blue Patched Tabby (Yamalı Mavi Tekir), Blue Silver Patced Tabby (Mavi Gümüşi Yamalı Tekir), Blue Silver Tabby (Mavi Gümüşi Tekir), Brown Tabby (Kahverengi Tekir), Brown Patched Tabby, (Kahverengi Yamalı Tekir), Cameo Tabby (Akik Renkli Tekir), Dilute Cameo Tabby (Açık Akik Renkli Tekir), Chestnut Tabby (Kestane Renkli Tekir) ‘dir.
Tekir kedilerin, Ankara Kedilerinin aksine tüyleri uzun olmadığı için tüy bakımları zor ve uzun süreli olmaz.
Tekir Kedi Özellikleri
- Taranma İhtiyacı - 40%
- Sıcakkanlılık - 60%
- Çocuklarla Dostluk - 60%
- Sağlık ve Dayanıklılık - 70%
- İlgiye İhtiyaç - 75%
- Oyunculuk - 80%
- Hayvanlarla Dostluk - 55%
- Bakım İhtiyacı - 40%
- Hareketlilik - 80%
- Zeka - 85%